פגישת מיפוי להורים לילדים
עם בעיות קשב וריכוז

פגישת מיפוי להורים לילדים עם בעיות
קשב וריכוז

תוך 60 דקות נבין מהשורש
איך לעזור לילד שלך להקשיב
לך יותר ולשתף איתך פעולה

(גם אם יש לו קשיי קשב וריכוז ועבר אצל כל סוגי המטפלים)

(גם אם יש לו קשיי קשב וריכוז
ועבר אצל כל סוגי המטפלים)

השאירו פרטים ונתחיל את התהליך:

ביחד נהפוך את הבית לחוף של רוגע, מקום שאנחנו בתור הורים רק נחכה לחזור אליו.

ענת שגב

מדריכת הורים
ומאמנת להפרעת קשב וריכוז
להורים לילדים ובני נוער

בעלת ותק של 30 שנה
במשרד החינוך, כמורה ומחנכת.

לגדל ילד זה לא קל
במיוחד אם יש לו קשיי קשב וריכוז

אם את כמוני, אני בטוחה שהילדים שלך הם הדבר הכי חשוב לך בעולם. אם נהיה כנות גידול ילדים היא משימה לא פשוטה –
במיוחד אם יש להם קשיי קשב וריכוז.
ההתמודדות מתחילה כבר בבוקר כשמנסים להעיר אותו 4-5 פעמים, וממשיכה ב ”משימת” ההתארגנות לבית הספר. לאחר מכן את מקבלת טלפון מהמורה שמדווחת על התנהגות לא הולמת בשיעורים, התנהגות בעייתית כלפי חבריו לכיתה, חוסר מוטיבציה וציונים נמוכים, ואז כשהוא חוזר הביתה יש את האתגרים של הארוחות: מה הוא כן מוכן לאכול ומה לא. במשימת שיעורי הבית התחושה היא שלא משנה כמה תשבי איתו כל מה שהוא למד היום הוא לא יזכור מאוחר יותר. כל זה מתווסף לריבים שלו איתך, לריבים עם האחים שלו ועם החברים שלו. כהורים אנו מתמודדים לא מעט עם הקושי שבגידול ילדינו, אך ברגע שהילד שלנו מתמודד עם קשיי קשב וריכוז האתגר הופך לפי עשר יותר קשה.

הסיבות המרכזיות
שילד עם ADHD
לא משתף פעולה

העולם השתנה
היום הילדים גדלים בעולם שונה מאשר העולם שאנו גדלנו בו.
ראשית היום יש מודעות והתייחסות אחרת למי שמתמודד עם קשיי קשב וריכוז. כשאני גדלתי המושג ״הפרעת קשב וריכוז״ כלל לא היה קיים
וכל מי שכן התמודד עם ADHD הוגדר כילד בעייתי וחונך ביד קשה יותר. היום אנו מודעים לתופעה ויש לא מעט אמצעים לעזור לילד שלנו.
שנית היום יש אתגרים אחרים שאנו צריכות להתמודד איתם – היום הכל יותר מהיר ואינטנסיבי. אנו חיות בעולם הטיקטוק, האינסטגרם והפייסבוק כשרוב היום (במיוחד מתחילת הקורונה) הילדים נמצא הרבה יותר מול המסכים– כך שיש הרבה יותר גירויים שהם צריכים להתמודד איתם.
שלישית אף אחד לא לימד אותנו כיצד לגדל את הילדים שלנו. את רוב הידע שלנו רכשנו מהמשפחה שלנו ומהילדות שאנו חווינו, אבל כמו שכבר ציינתי העולם השתנה מאז.

הראש עובד בצורה אחרת

בדרך כלל כשאומרים שלילד יש קשיי קשב וריכוז, באופן אוטומטי חושבים על קושי לשבת בכיתה לאורך זמן וללמוד וחושבים גם על היפראקטיביות, אך מעבר לזה ישנם עוד כמה מרכיבים ודפוסי התנהגות שחשוב להכיר:
הראשון – קושי בדחיית סיפוקים. הילד מתקשה בצורה קיצונית לדחות משהו שהוא רוצה לעשות עכשיו. חשוב להבין שזה הרבה יותר קיצוני מקושי בדחיית סיפוקים שאני ואת חוות מידי פעם.
השני – קושי במעברים בין פעולות. הילד מתקשה לעצור פעולה בה הוא מרוכז ולהתחיל פעולה אחרת. אפשר לראות את זה בעיקר כשאנו מבקשות ממנו לעשות משהו והוא אינו קשוב וממשיך בשלו. האוטומט שלנו מפרש את זה כ”דווקא”.
השלישי – ריכוז יתר קיצוני במה שכן מעניין אותו. הוא יכול להיות בעולם שלו ולא משנה כמה נבקש ממנו ללכת לעשות שיעורי בית או להתקלח, הוא יתקשה לפצל את הקשב שלו ויהיה ממוקד בעניינו .

מה כן אפשר לעשות?
אז איך ניתן לוודא שהילד מקשיב ומשתף פעולה?

כמו בכל דבר בחיים, כך גם עם הילדים שלנו: אנחנו מחנכים אותם ושואפים למצב ולמערכת היחסים הרצויה, אך המצב המצוי לרוב לא תואם בכלל או לפחות בחלקו.

אני קוראת לכם, ההורים: ״סוכני השינוי״.

על מנת להשיג שת”פ עם ילדינו עלינו להבין קודם כל שהפתרון טמון בתקשורת נכונה, בהקשבה לילד ובהבנת קשייו. בסופו של הדבר אם לא נקשיב ולא נבין אותו כמו שצריך השיחה תגרר לשיח חירשים.

בתהליך מול ההורים אני עוזרת להם בפן הרגשי שלהם. למה זה חשוב? כהורים אנחנו מתמודדים עם מורכבות לגדל ילד/ה ״מורכב/ת״. 

מה לגבי תרופות? אני לא בעד או נגד. תרופות כמו ריטלין עוזרות להגדיל את טווח הקשב אבל אינן פותרות את הבלגן בראש ואינן עוזרות בכל המשימות הניהוליות שחלקן הוזכרו קודם. לכן, התשובה היא – תקשורת חכמה ונכונה עם הילד.

שלב המיפוי

1

ייעוץ טלפוני

לצורך בחינה להתאמה ראשונית

2

פגישת מיפוי בה מתבצע:

מיפוי של המצב הקיים ולמידה מעמיקה למה הילד לא מקשיב ומשתף פעולה.

3

בניית תוכנית אסטרטגית

מותאמת אישית לרצונות והיעדים שלך על מנת לעזור לילד שלך להקשיב ולשתף פעולה.

מפגשים מרחוק

את הדרכות ההורים אני מעבירה בקליניקה שלי, ברמת ישי, ודרך כל אמצעי התקשורת הקיימים כיום. הדרכת הורים באמצעות זום (Zoom) היא הדרך היעילה ביותר להדרכה און ליין.

למה אני מאמינה במפגשים און ליין?

הקורונה איפשרה לי לתרגל את הטכנולוגיה, ששברה את ״הקיר״, שהוא בעצם המרחק הפיזי ביני לבין לקוחותיי. 
לאור הצלחת הליוויים בשלוש שנים האחרונות, אני מעודדת את הדרכות הורים דרך הזום.

אין צורך שתסעו נסיעות ארוכות, תתקעו בפקקים, תזיזו עבודה או תחפשו סידור לילדים.
אני עובדת בימים ושעות גמישות כדי לאפשר לכם נוחות מקסימלית. כל זאת על מנת שתוכלו להתפקס על המטרה – לתקשר עם הילדים שלכם בצורה טובה ונכונה.

קצת עליי…

נעים מאוד, שמי ענת שגב, מדריכת הורים ומאמנת אישית. בעברי מורה ומחנכת במשרד החינוך עם ניסיון של 30 שנה, וכיום מדריכת הורים ומאמנת אישית עם התמחות בהפרעת קשב וריכוז, להורים לילדים ובני נוער.

כמורה עבדתי הרבה עם ילדים מאותגרי קשב וריכוז ועזרתי להם להתמודד עם קשייהם. ילדים אלו נזקקו במיוחד לתמיכה שלי יותר מילדים אחרים. בתוך המסגרת החינוכית בשעות המעטות שניתנו לי הרגשתי שאין לי מספיק אפשרויות להגיע ללב של הילדים ולעולמם שמעבר לשעות בית הספר.

הרגשתי תסכול רב! זה היה מאד חסר לי וכבר אז ידעתי שביום שאפרוש השליחות שלי תהיה לתת את האקסטרה לאותם ילדים שלא התאפשר לי להגיע אליהם אז. ואכן כיום אני מממשת את השליחות שלי והיא לעזור להורים לילדים עם קשיי קשב וריכוז ולילדים עצמם במסע ההתמודדות שלהם.

למי מתאימה התוכנית?

למי לא מתאימה התוכנית?


לקביעת מפגש מיפוי שבו נבין מהשורש
איך לעזור לילד שלך להקשיב לך יותר
ולשתף איתך פעולה

כל הזכויות שמורות © ענת שגב |

האתר פותח ע"י